Blåbär- och vinbärsvin

Äntligen är vinet som vi satt förra året klart efter att ha stått å jäst i ett år! Men nu är det klart och fint och riktigt gott! Blåbär- och vinbärsvin sägs ju ska vara bland de godaste vinet man kan göra själv. Riktigt stolt är jag särskilt med tanke på att det är det första riktiga vinet vi gjort. Vi gjorde ett vin från saft tidigare så det räknas inte riktigt :P
Tyvärr försvann det en del efter alla omtappningar så vart bara 4 flaskor, varav en ska till morfar för han fick en i julklapp (ja det blev en sen julklapp) och två ska lagras tänkte vi. Så blir findricka som bara får drickas vid speciella tillfällen :)

 

Gjorde små tags och knöt fast med hampasnöre :)

 


Örhängen

Dom här örhängena har jag virkat på beställning och är redan paxade. Vill du också ha ett par så är det bara att hojta till :) Dom kostar 100 kr styck och du får själv bestämma färg.
Tyvärr är dom inte ekologiska. Än. Har inte lyckats hitta ett så tunt ekologiskt garn än men hoppas kunna göra det snart.
Någon som vet vart man kan hitta tunna eko garn? Eller lin, hampa, bambu eller något annat miljövänligare alternativ?Inspirationen till dom vita blomörhängena kom från en dröm. Så vad jag vet är jag den enda som har sådana, ja än så länge i alla fal ^^

 

Dom röda är inspirerade av ett par liknande som fanns att köpa på Indiska förut, dock fanns dom bara i svart där.

 


27 Oktober

Ja nu var det ett tag sedan det hände något här. Energin har inte varit på topp på sistone.
En gammal släkting dog förra veckan och sedan dess har det varit mycket andlig aktivitet här hemma. Smekning över armen, ljud, rörelser, lukter, konstiga smaker och hela balletten. Men jag känner mej stolt över att jag kan hålla mej så lugn, ja förrutom när äggklockan börja plinga mitt i natten då vela jag inte vara kvar längre :P.
Men nu är det lugnt här hemma. Väldigt lugnt! Och skönt!
Har fått tillbaka min energi igen.

Idag har jag varit på starta eget företag föreläsning hos arbetsförmedlingen. Ska på fördjupning imån och på måndag börjar en 6 veckors kurs.
Haha ja det var inte alls vad jag planerat, hade ju bara tänkt ha ett lite hobbyföretag just nu men får väl se om det här med mössorna kan bli "på riktigt". Om inte kommer jag troligtvis starta eget senare i livet så kursen kommer att komma till nytta i vilket fall :)

Nu ska jag äta majssoppa och Berglunds bröd! Mmmm :D
Kommer lägga upp ett till inlägg med virkade örhängen senare :)

Fåret var en get

Ja jag berättade ju tidigare om det där fåret som jag och Elof mötte när vi var ute och gick. Kom på sen på kvällen att det inte alls var ett får utan det var en get.
Ja och hur lyckas man med det då? Jo jag hade hört av grannen att det skulle finnas får där borta och mycket riktigt så fanns det får där. Men just det "fåret" som kom fram till oss såg lite annorlunda ut men eftersom jag var så inställd på att det var får så trodde jag bara att det var en lite annorlunda sort :P. Det var inte förrns jag skulle sova som det kopplade att det var en get.

Så kollade i boken Djurens språk som Solöga skrivit vad geten står för och såhär stå det:

Get
Det motstånd du möter i din väg är ditt eget. Min gåva till dej är att kunna ta dej fram obehindrat.
Geten visade mej att när den väl har tagit bort ditt eget inre motstånd så fanns det heller inga hinder i dess väg. Genom att ständigt praktisera denna visdom kom den framåt.

Vardagsrumsbord

Har äntligen fixat klart mitt vardagsrumsbord som stått nere i källaren här ett tag på målning och torkning. Bordet har pappa snickrat ihop på träslöjden för ca 35 år sedan. Så det har alltså hängt med ett tag och vart rätt rangligt nu på slutet så det fick lite förstärkning och ny färg med konsoler och linoljefärg.

Fredagsmys vid "nya" bordet.

 

Hittade ingen bra förebild så den här från mitt födelsedagskalas får duga.

 

Nu ska jag tillbaka till mitt fredagsmys med ett glas rött (ekologiskt såklart ;)) och virkning.


Mössa till salu

Virkad mössa i ekologisk ull 250 kr.
Mössan är ca 57 cm i omkrets.
Hojta till om du vill ha den!

 

 

Knappar i kokosnöt och lite experimentvirkad kant.

 

Följer även med en tag (som man tar bort innan användning ;)) där det står lite kort om färgen lilas betydelse. Men skulle jag skriva med allt så skulle den tagen bli väldigt stor så här kommer lite mer information som är tagen från paranormal.se

LILA

den lila färgen är den kungliga strålen,härskaren,den andlige mästaren. Lila är andens aristrokat, den eftersträvar upplysande fulländning. Lila är visionär;den arbetar med de högsta nivåerna av tänkande,seende o hörande utan att använda fysiska sinnen. Lila använder sin psykiska varsebildning på en vardaglig grund. Lila kommer till insikt om att det pris den måste betala för sin kunglighet är uppoffring. Ödmjukhet är nyckelaspekt. Men den kan offra sig själv för alla andras väl utan att bli ett offer eller en martyr.
Negativ lila kan vara aggressiv o svekfull. Lila är den store läraren som inser att eleven måste förstå - enbart fakta räcker inte. Lila är prästers,musikers o målarens färg.

Lila o kroppens olika delar
Fysiskt representerar lila den övrersta delen av huvudet - hjässan,hjärnan o hårbotten - liksom tallkottkörteln.

Att använda lila
Lila är en färg som bör användas sparsamt. Det är en tung färg som vid långvarig exponering kan ha en deprimerande verkan. Den kan bringa i dagen en djupt rotad depression o även tndenser till självmord.
Det är en användbar färg,bra för alla inre inflammationer o för att motverka hjärtklappning.
Lila är bra vid huvudbesvär o irritation i hårbotten,immunsystemet o trassliga nerver kan också må väl av lila.
Det är inte lämpligt att använda den till barn,varken i kläsel el som ljusbehandling.Om den används till barn ska exponeringstiden vara mycket kort el också kan färgen i början vara i ljusa nyanser.
Om du skulle lida av ett överskott av lila motverkas detta av exponering för guld-gyllene ljus,inredning el kläder.

Lila motsatser
fred-fientlighet; ametist är den store beskyddaren,se ut över ett lavendelfält o känn dess tröstande mantel av trygghet

Positiva lila nyckelord
myndig altruistisk ädel
personlig artistisk, ha lila blommor brevid dig när du arbetar för att inte överanstränga ögonen
gränslös mystisk

Negativa lila nyckelord
obarmhärtig högdragen; lilafärgad mat hjälper dig att komma i rätt sinnesstämning
dryg lastbar snobbig; för att ta itu med konflikterna i ditt liv
diktatorisk
varning : lilafärgat ljus ska aldrig riktas direkt mot ansikter utan bara mot bakhuvudet.


Handledsvärmare

Farmor fyller år idag så har varit på födelsedagskalas. Virkade ett par handledsvärmare i ekologisk babyull till henne. Jag börjar få mycket komplimanger om mina virkningar nu. Har fler läsare på bloggen än vad jag trodde jag skulle ha efter såhär kort tid och idag har jag fått en bokning på en mössa också :). Det känns riktigt roligt!

Eftersom jag inte har någon kamera nåmer så fick jag låna Elofs kamera när jag skulle fota handledsvärmarna. Så när jag ska fota så kommer Oliver och lägger sej fint och vill vara med.

 

Också vart det lite posebilder ;PLångpromenad i finvädret

Var ju så himla fint väder idag så jag och Elof har varit ute i skogen på långpromenad. Gick förbi en fårhage och då kom de fram ett får som vela gosa med oss. Vet inte om det kan ha varit ett gammalt flasklamm eller nåt sådant för den var verkligen så himla gosig och tyckte det var jättemysigt när jag och Elof satt där på huk och bara klappa. Vifta på lilla svansen gjorde det  med :)
Åh det skulle vara så mysigt med egna får. Och någon lama såklart ;). Så kan man göra egen ull och veta att fåren verkligen har det bra.

Ja jag är ju inte den som orkar ta med mej kamera och fota vart jag än går, och nu har jag ju faktiskt inte ens en kamera nåmer. Så istället så tänkte jag lägga upp lite bilder som Elof tog för 2 veckor sedan på våran 2 års dag då vi var ute på promenad.

 

 

 

Nu ska jag ut i köket och hjälpa Elof baka wienerbröd sen ska det virkas lite ikväll :)


Trasig kamera

Jaa och nu hade jag egentligen tänkt att berätta om våran svamp som vi plockade igår och lägga upp lite bilder. Men så blir det inte. Nämligen så att min kära katt Oliver kan väsnas en hel del på mornarna när han är hungrig bara för att väcka oss. Och då brukar han dra ner allt han kommer åt som ligger på bordet så det dunsar i govlet. Efter som jag vet att han gör det så om kameran ligger på bordet så lägger jag alltid den mitt på bordet så inte kamerasnöret hänger ner för kanten och dinglar. Meeen i morse lyckades han ändå dra ner kameran i golvet. Så nu när jag skulle lägga in våra svampbilder på datorn så gick det inte. Kameran startar men sen dör den på en gång. Får väl se om jag får igång den senare kanske.

Jag är inte så kär i min katt just nu.

Gärningsmannen

Åre

Jag var till Åre nu i veckan. Skulle kolla på en praktikplats utanför Duved hos en kvinna som har islandshästar och håller på med turridning, healing och djurkommunikation. Jo det låter ju som det skulle passa mej som handen i handsken och hon bodde verkligen superfint och var väldigt trevlig och verka ha en bra filosofi men tyvärr är det ju inte säsong nu så det blir inte så mycket turridningar utan mest målning i stall och tvättning av hästsaker. Och det är väl inte riktigt det jag har tänkt mej, klart sånt också ingår i sysslorna men det ska inte enbart vara sånt. Så vi får se om hon känner att hon har tid att låta mej praktisera djurkommunikation och lära mej mer healing. Annars har jag en eventuell reservplan ;)
Förrutom att kolla på praktikplats fick jag ju hälsa på världens bästa Malin och så vart det lite pysselshopping också :)


Knappar, garn, örhängesstomme och krokar.
Så nu kan jag virka klart örhängen som ska säljas, sen ska det virkas handlesvärmare till Farmor som snart fyller år.
Mina nya mössa i ekoull. Spetsen är loppisfynd.

Födelsedagspresenter

Jag tycker att det kan vara lite roligare att ge bort sånt som man gjort själv, det blir ju lite personligare då.
Så när lillebror som är så grym på att laga mat fyllde år så pysslade jag ihop en receptbok/pärm till honom med några recept i. Tanken var att han själv skulle skriva i sina favoritrecept så den är fylld med massa tomma blad och en tillhörande penna. 

 

Mamma fyllde också år nyligen så då virkade jag en mössa. Väldigt söt mössa men jag passar inte riktigt i den. Den passar mycket bättre på mamma :)
Mössa

Här kommer en av mina mössor. Virkad i ekologisk ull såklart :)
Kommer att lägga ut både mössor som är mina och sånna som är till salu. Vill man köpa är det bara att hojta till, och om man har egna önskemål är det bara att lägga in en beställning. Kommer ta ca 250 kr mössan.
Hej!

Oj vet nog inte riktigt vad jag ska skriva. Hade nog aldrig riktigt tänkt att jag skulle skaffa en blogg. Men nu när jag ska börja sälja mina mösson och ev örhängen med mera så tänkte jag att det nog kunde vara en bra idé. Självklart kommer jag skriva om lite annat än bara mössor men tro inte jag tänker vara den som måste uppdatera varje dag och be om urselt när bloggen inte uppdateras ;)
Funderingar på att börja sälja mina mössor har jag haft i 2 år nu men har inte blivit till. Men så vart jag nekad soc och dom knappt 3000 spänn man får av arbetsförmedlingen räcker knappt till hyran. Så något måste alltså göras för att få lite mer pengar i fickan. Visst kan jag överklaga soc och visst kan jag söka igen nästa månad men ärligt talat skulle det kännas så mycket bättre att göra något för mina pengar. Så mössor it is!
Då miljö är väldigt viktigt för mej virkar jag mössorna i ekologisk ull.

Favoritmössan! Ekologisk babyull och knapparna är loppisfynd.

Favoritmössan! Virkad i ekologisk babyull och knappar från loppis.

Mera bilder kommer senare.

Ja å lär ju säga att jag är rätt färsk på det här så designen och så ska ändras men jag vet inte hur man gör ;P

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0