Shine

"I'm just a spirit trying to be human
and so you hide your eyes
you're afraid that the light
will make you blind
but it's time
it's time to shine


yes it's time to believe in what you know
time to believe in what you know
time to believe in what you know
and you don't need strength to be strong
time to believe in what you know
no you don't need strength to be strong
time to believe in what you know
time to believe in what you know
time to believe in what you know
time to believe in what you know
time to believe before you go"

- Alexi Murdoch

Sitter i en katapult och väntar på avfärd

Det är inte ett steg i taget som gäller längre, det var en bra början men nu sitter jag i en katapult och väntar på avfärd.
Så känns det.
Det är lite finlir kvar men sen smäller det till och jag svingas iväg och har ingen aning om vart jag landar.
Jo för fan, det är läskigt! Jag har näst intill svindel emellanåt för jag är så nervös. Kallsvettig och illamående.
Men att kliva ur katapulten och vara kvar där jag är nu finns inte med på kartan.
Det är dags nu. Och mestadels är det spännande som fan, jag är glad, magen är glad, magkänslan känns bra!

Andas!

Det där med fri vilja är nog bara en myt, en illusion."What if you thought of yourself as the greatest piece of art you´ve ever created - a masterpiece in the making?"

"The greater danger for most of us lies not in setting our aim to high and falling short, but in setting our aim too low, and achieving our mark"
- Michelangelo

Underbara vår!

Idag har jag och Elof tagit en tur till Gysinge och kollat på gästrike konst, och picknickat ute i finvädret. Hade på mig min egensydda tunika (eller vad det nu är) så tänkte passa på att fota den. Men varken fotografen eller modellen gjorde nå vidare jobb så det vart inte så många bra bilder :P
Så ni får nöja er med dessa bilder så kommer det mer vid något annat tillfälle.


Sydd av en gardin, spetsduk och spetsband, allting second hand :)Elof är hemma på långt påsklov nu. Jättemysigt att ha honom hemma så länge, har blivit lite långpromenader och barfotapromenader i det superfina vårvädret och några kalas, gästrike konst, fina middagar och folköl i parken och häng på hedåsen och doppat fötterna har vi också hunnit med.
Nu är nästan alla gator sopade och longboardarna är framplockad så till veckan ska det nog hinna bli några åk. Ska nog bli fler barfotapromenader, virkas och jag är riktigt badsugen så jag hoppas vädret  håller i sig så vattnet blir varmt snart :)

Födelsedagen

Förstår inte varför folk kan vilja en illa? Att man inte kan unna någon annan att må bra bara för att man själv inte gör det?
Var ute på 8an med Frida igår och tog en öl och tänkte ha lite trevligt när det kommer några grabbar fram och börjar snacka med oss. Först säger den ena till mig att jag har skitfula byxor på mej, den andra står bara och snackar skit om att arbete skapar frihet (arbeit macht frei) och den tredje viskar till Frida att jag bara har dreads för att jag vill ha uppmärksamhet. Jag blir inte ledsen för det som säger, jag menar jag tycker i alla fall att mina byxor är snygga och det är det som räknas (sen vet jag att det finns många andra som håller med mig), han som snacka om att arbete skapar frihet är ju uppenbarligen bara korkad och att jag har dreads för att jag vill ha uppmärksamhet är ju inte heller sant. Och allt det där säger ju egentligen mer om dom själva än vad det gör om mej. Men det jag blir riktigt förbannad över är att dom inte vill väl, att dom bara vill trycka ner mig för att själva känna sig bättre!
Ska man inte kunna gå ut och ta en öl och ha lite trevligt bara för att jag mår mycket bättre än dom andra som är ute? Nej tydligen kan dom inte unna mig det utan gör allt för att trycka ner mig!? Idioter..
Tyvärr verkar detta vara ett ganska typiskt Sandvikensyndrom, men får verkligen inte tro att man är något och vara trygg i sig själv här. Tur att jag ska flytta snart då. Ja jag har faktiskt sagt upp min lägenhet så senast den sista juni drar jag härifrån.
Men jag kan ju tacka dom puckade grabbarna för insikten att jag ska fan inte bo kvar i Sandviken.

Men för övrigt hade jag faktiskt en riktgit bra födelsedag (ja för jag fyllde år igår ifall det var någon som missat det ;). Även fast jag fick laga min frukost själv :P Men blev lite kaffe och kaka på bron tillsammans med Wilma innan det bar av till pappa i Storvik för att fixa en hälsolunch med soppa och salladsbuffé och panforte och solroskakor bakade med rörsocker istället för vitt socker till efterätt. Riktigt gott var det och var verkligen jättetrevligt med både släkt och vänner :)
Sen vart det ju som sagt 8an med Frida och efter det mötte vi upp Micke och drog hem och hämtade gitarren för att sedan traska upp på p-hus taket och spela gitarr och sjunga till kl 5 på morgonen. Supermysigt!
Och jag älskar verkligen att traska hemåt tidigt på morgonen efter ett äventyr och solen börjar gå upp och man är alldeles ensam. Det är nog faktiskt bland det bästa jag vet och jag minns ofta dom ögonblicken och lyckokänslorna som jag brukar ha just då.
Åh fler sånna nätter ska det blir!

Fortsätt simma

Ni vet den där känslan man har precis innan man håller på att somna, när hela kroppen är totalt avslappnad och man kan inte rikgit fästa tankarna på något utan tankarna bara "flyger förbi". Och ibland kan man till och med börja drömma lite även fast man inte riktigt somnat (då man ibland varknar till med ett ryck för det känns som man faller). För mig kan det ibland bli rätt svårt att skilja dröm från verklighet när det blir så och människor som jag ser i drömmen kan jag nästan se på riktigt i ögonvrån och rösterna jag hör blir verkliga även dom även fast jag vet att dom bara finns i mitt huvud.
Inatt när jag skulle sova hamnade jag i ett sånt tillstånd och jag hörde en mansröst som sa (kommer inte ihåg exakt ordagrant) "du vet inte vart du är på väg, men fortsätt gå för du är på rätt väg".
Precis så känns det! Jag fortsätter gå, ett steg i taget.

Som Doris i Hitta Nemo säger "fortsätt simma, fortsätt simma" :)

En sväng på ICA

Humor är när man blir lycklig för att man har råd att köpa tvål
Lycka är när tvålen dessutom är gjord av enbart ekologisk vegetabilisk olja och ändå bara kostar 13 spänn
Prioritering
kallas det när man dessutom kommer hem med med kaffe och sytråd fast än det gjorde att jag nu bara har 4 kr kvar på kortet.

Men för en kreativ själ som mig så är nog pysselmaterial (alltså sytråd) lika viktigt som tandkräm.. Om inte ännu viktigare :P

RSS 2.0