Brända mandlar

 

Gjort lite brända mandlar idag. Hur gott som helst! Och snabbt och enkelt!

Här är receptet ifall någon annan är sugen:

1 strut
250 250 g skalad hel mandel
3 3 dl florsocker
1 1 dl florsocker till separering

1. Smält florsockret tillsammans med mandeln tills mandeln knäpper, rör hela tiden.

2. Ta av från värmen och låt stå och vila i cirka 1 minut.

3. Strö i 0.5 dl florsocker och blanda, slå upp på ett bakplåtspapper och separera nötterna från varandra.

4. Låt svalna och fyll upp i pappersstrutar.

 

För att få ren stekpannan efteråt kan man koka lite vatten i den så sockret som är kvar på botten smälter.

Nu tycker jag att Elof ska komma hem och dricka lite glögg och äta brända mandlar med mej till vi hamnar i sockerkoma :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0