ekobyggmedlera.se

Fick nyss veta att dom har skrivit om mig på ekobyggmedleras hemsida. Jätteroligt!
Så här står det:

Den ideella Föreningen Kulturand, som är initiativtagare till nätverket Ekobygg med lera, har inlett ett samarbete med några Eko-bygg-företag på andra sidan Baltiska viken.

Tack vare stöd från ”NORDPLUS” hade vi nu en fin möjlighet att göra en insats för en person och samtidigt för framtida ekobyggmöjligheter som kan få långtgående konsekvenser för många...

 

Sofia Zackrisson har blivit utsedd till vår stipendiat. Hon kommer att få delta i många kort-kurser om olika eko-bygg-tekniker. Kurserna kommer att genomföras i Järbo i Gästrikland, i Estland, Finland och Lettland.

 

Sofia är en mycket miljömedveten och engagerad ung kvinna. Hon är uppvuxen i Storvik och bor f.n. i Ockelbo. Hon säger om sig själv:

 

Miljötänket har alltid funnits i mitt liv, mamma var engagerad i miljöfrågor innan det ens fanns ekologisk mat i de vanliga mataffärerna och vi var nog dom enda i grannskapet som komposterade. Men det är inte förrän nu för några år sedan som det verkligen har blivit en stor del i mitt liv. Jag tycker det är jätteroligt att vara kreativ och hela tiden tänka ett steg längre för en så miljövänlig vardag som möjligt.”

 

Tack vare stipendiet som Föreninengen Kulturand tilldelat henne får hon nu möjlighet att inventera om ”ekobyggande” ska bli hennes framtida ”melodi”. Hon kommer att delta i många korta kurser (2-7 dagar) fram t.o.m. juni 2013. Kursernas ämnesinriktning är bl.a. flera olika sätt att bygga med lera, att bygga massugn, bygga klassisk finsk bastu, lägga vasstak och spåntak, timring, träsnideri och andra träarbeten samt att sköta sina redskap för sådana arbeten, att rena vatten naturligt, bygga vindkraftverk och solvärme-system, permakultur, m.m


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0