Flyttsvammel

"Ta bort det du inte behöver, rensa huvudet och börja om från noll"

Hittade citatet i ett utskick från IKEA här om dagen, tyckte de stämde så bra in på vad jag håller på med just nu så jag rev ut citatet och satte upp det på väggen, för att påminna mej själv om vad jag håller på med.
För det är inte så lätt att flytta och flyttpacka när jag är så himla ovetandes om vad som händer efter att jag flyttat ut härifrån. Å jag är fortfarande inställd på att flytta nu till månadsskiftet även fast jag inte vet om det är någon som tar över lägenheten efter mej eller om jag måste betala en månadshyra till?
Å jag vet inte riktigt vart jag ska?
Å om jag ska leva i en ryggsäck ett tag hur mycket ska jag packa i den? För hur länge kommer jag leva i ryggsäcken i så fall?
Jag vet inte om jag har plats för alla grejjer nånstans? Så jag håller på att rensar ut så mycket jag bara kan, möbler, saker, kläder. Men vart går gränsen för vad jag göra mej av med och vad jag bode behålla?
Å ja jag har massor att göra men vet inte i vilken ordning så istället blir det lätt att jag inte gör nånting, eller drar härifrån och gör någonting roligt istället. Å det är nog inte helt fel det heller men jääävlar vad jag kommer ha att göra sen. Haha!
Å det enda jag kan göra är att skratta åt hela situationen för jag har inte förstånd till annat. Eller är det så att det är det som är förstånd, att inte oroa sig i onödan?
Det handlar bara om TILLIT (HA vet ni vad tillit blir bakofram?)

Är det någon som har lust att hjälpa mej bära lite på Tisdag? Jag bjuder på något att äta :)

Odla lin och leka ankmamma

Har varit hos mamma i Åbrotorpen idag. Vi odlade lite lin som jag förhoppningsvis kan göra lite lingarn av. Blir nog inte så mycket lin men eftersom jag aldrig gjort eget lingarn förut kanske det blir alldeles lagomt mycket bara för att testa. Å går det bra får man ju odla mer nästa år :)
Sen hittade vi två gässlingar (kanadagåskycklingar) som hade tappat bort sina föräldrar. Supersöta! Den ena sprang fram till oss och skrek, ungefär som den skrek på hjälp. Tog dom först i famnen men släppte sen ner dom på backen så var det bara att vissla lite så följde dom efter en. Lämna dom i hästhagen där i alla fall eftersom jag hade sett två kanadagäss där tidigare, och när vi stod där så såg vi två stycken som flög runt och såg ut som dom letade efter något. Hoppas dom hittar varanda!

Kollade i Djurens språk boken nu när jag kom hem vad Kanadagäss säger och såhär står det:

Dags för förändring. Min gåva till dej är att det kommer snart in något nytt i ditt liv.
Nya möjligheter kommer att dyka upp i ditt liv. Ta för dig. Denna fågel kommer med ny energi.

Den tackar och bockar jag för! Kanske den där förändringen kan vara ett visst torp? :P


Nässelpulver

Nu är alla torkade brännäslor mixade till pulver. Det fulla torkstället jag hade med nässlor vart bara en halv liten kaffeburk med pulver. Men som tur är när det gäller nässelpulver kan man plocka dom hela sommaren, dock bara bladen senare när dom blivit lite större.
Och jag tycker faktiskt att det är rätt gott med nässelpulver i smoothien :)
Å apropå smoothie, kan jag ju tipsa alla som är lika kräsen vad det gäller halvövermogna bananer som mej att dom funkar jättebra att skära ner i skivor och frysa in för att sedan plocka fram några stycken till en smoothie ;)
Funkar ju såklart med annan frukt också, och inte behöver det vara övermoget heller, jag brukar ta halvan som blir över när jag gör smoothie också och frysa in.

Nu blir det lite fix sen kommer Ullis och hennes lilla Alexander hit :)

När jag blir stor ska jag bli pirat

.. bara för att jag vill gå klädd så här!Bilder från Ewa i Walla


Riktigt sugen på att sy en kjol sådär i flera lager, har dock bara vitt tyg hemma och skulle gärna ha fler färger. Kanske man skulle ta och färga lite med te?
Eller är det någon som sitter på en gardin, lakan eller annat tygstycke som den vill bli av med?

Sydde ett linne av två gamla gardiner här om dagen i alla fall, riktigt bra vart det! Blir rätt imponerad över mej själv när jag lyckas göra saker så bra även fast jag egentligen inte vet hur man göra och ändå gör det utan riktig beskrivning.
Har fortfarande ingen kamera så kan ju inte visa än, men funderar på att ta med mej fotograf Frida ut och ha lite fotosession någon dag sen. Men kanske ska sy klart lite byxor först också.

Babbel babbel.. Nu ska jag göra mej en kiwi-banan smoothie med lite brännäslor i :)

Björkar och brännässlor

Åh hej å hå! Vilka dagar. Händer saker hela tiden. Det är skogspromenader, människor, mat, cykelmeck, sy, pärlpysser m.m. Hehe ja det kanske inte låter som så mycket men det har i alla fall varit full rulle hela dagarna. Lägenheten skulle behöva en ordentlig städning nu för det har då inte prioriterats :P
Idag har jag varit ute i skogen med Sanna och plockat grenar som det ska göras drömfångare av, har jag tänkt i alla fall sen får man väl se om jag lyckas, men det gör jag nog ;P. Sen har jag varit hos pappa och meckat klart en av cyklarna, äntligen! Och plockat brännässlor. När man äter som jag gör (inge kött å mjölk bara liite fisk och ägg ibland) så får jag ju inte i mej så mycket järn och har därför ätit blütsaft ett bra tag nu, vilket jag inte har råd med just nu så därför tänkte jag tugga i mej lite brännässlor istället för det innehåller en del järn plus en massa andra nyttigheter också. Tänkte först göra soppa på det men sen hitta jag ett tips någonstans om att man kan torka nässlorna och mortla till pulver som man kan strö över gröten, i smoothien eller vad man nu vill ha den på. Tyckte de lät lättare än  att laga soppa stup i kvarten så nu har jag lagt lite kökshandukar över tvättstället och lagt brännässlorna på tork.
Plockade även in lite björklöv när vi var ute i skogen så nu ska jag ta och göra mej en kopp björklövste. Roliga är att jag faktiskt är riktigt sugen på björklöv. Är väl nånting i dom som jag behöver just nu då :)

Dött vatten

Jag har kännt mig uttorkad ett bra tag nu, jätte torr hud, torr hårbotten, känns som hela insidan av kroppen är torr å jaa.. allt är torrt helt enkelt. Provat det mesta har jag gjort, dricka mycket vatten, milda tvålar, krämer. Ingenting hjälper. När kära grannen också kände sig uttorkad börja jag misstänka att det är någonting i huset, men kunde inte komma på vad..
Här om dan när jag tvättade händerna fick jag kännslan av att vattnet är dött, det har ingen energi. Jag har aldrig hört talas om att vatten kan vara dött tidigare men det var exakt så det kändes. Nu har jag googlat en del på det och det är nog mycket möjligt att det faktiskt är så att vattnet är dött.

Mest intressant läsning hittade jag på denna länken http://www.silvaaurum.com/nexus_schauberger.php.

Här kommer några uttdrag av texten men man förstår ju såklart bättre om man läser hela artikeln.


"Enligt Schauberger är vattnet bärare av liv. Vattnet är det viktigaste ämnet för alla livsformer på vår planet. Vattnet är jordens livsblod, den livsbärande vätskan i alla organismer, växter, djur och människor. Hela vår existens är därför intimt sammanvävd med kvaliteten på det vatten som finns tillgängligt för oss. Förutom dricksvatten används också samma vatten för att få det vi äter att växa. Om vi vill leva lyckliga och med god hälsa, så måste denna levande varelse, vattnet, värderas högt och tas om hand med stor omtänksamhet. Enligt Schauberger måste vattnet kontinuerligt regenerera sig självt genom att röra sig i en spiral- eller virvelrörelse lik den vi kan se i en tornado. Detta sker naturligt i bäckar, hav och naturliga floder. Denna rörelse gör att vattnet kan samla elektrisk kraft. När vattnet rinner i jorden svalkar det sig självt och ökar sin inre kraft. Vattnet ackumulerar denna potentiella energi i sig och ger sedan denna energi frikostigt till allt levande. Överallt där vattnet är i utveckling och uppbyggande verksamhet, överallt där vattnet får röra sig fritt som det vill, där finner man denna virvlande, spiralartade rörelse. "Virveln ger vattnet dess själ", sade Schauberger. Vattnets centripetala, inåtgående rörelse föryngrar och skapar den sugverkan som finns i en strömvirvel. När vattnet accelererar mot virvelns centrum, ökas dess elektriska potential till mycket höga nivåer.""Försök att föreställa dig vad ett ständigt drickande av dött och sjukt vatten har för effekt på blodet och alla livsviktiga organ i kroppen! Kroppen byter hela tiden ut sina vätskor, och har den bara sjukligt material att tillgå, blir detta upptaget och inbyggt i oss. Alla dessa onormala oxiderande processer, som tillförs kroppen via vattnet, vållar en störning i det naturliga energiflödet i kroppen, vilket i sin tur ökar medeltemperaturen och därmed försätter kroppen i ett sjukdomsbenäget tillstånd. För att bekräfta klorens sjukdomsorsakande funktion kan nämnas en nyligen gjord studie, som visar att det i vattenreningsprocessen med klor bildas biprodukter, som orsakar ändtarms- och urinblåscancer. Man har i senare studier också funnit ett samband mellan klor och bröstcancer. Klor används för att döda bakterier i vattnet, men det dödar inte virus, t ex influensavirus, vilket kan fortsätta leva i klorerat vatten. Klorerat vatten har även visat sig förstöra vitamin B1, tiamin och vitamin E. Det har också visat sig skada hjärtats klaffar och de röda blodkropparna. Skadan på de röda blodcellerna försämrar blodets förmåga att transportera syre. Detta gör i sin tur att hjärtat tvingas slå fortare och hårdare för att söka få tillräckligt med syre till alla olika delar av kroppen. Brist på syre kan bland annat leda till trötthet, blodbrist och förtidigt åldrande."


Bilder från helgen

Tänkte bara visa lite bilder från helgen, dom flesta från i fredags när jag och Frida var ute på skogspromenad å pickninck :)


Favorit picknickplatsen för tillfället, en sjö lagomt långt ut i skogen, väldigt lugn och skönt förrutom ödlorna som springer omkring och gör picknicken lite extra spännande :)

Gick förbi en fårhage med massa goa lamm!

Bocken BruseMan vart riktigt sugen på att lägga sig i halmen och mysa med lammen!

Från i lördags, Frida smygfota.
Idag är jag rätt förkyld så tänkte ligga nerbäddad i soffan och bara mysa, kanske ta och plantera om lite blommor och virka lite. Hej!

RSS 2.0