Skogsfika i vårsolen

Kom nyss in från en liten skogspromenad. Packade ryggsäcken med en termos te och lite torkade aprikoser och gick ut till en sjö i skogen och satte mig där och fikade i solen. Mysigt!
Kameran följde också med så tänkte bjuda på lite bilder.


Ljus

Äntligen är Elof hemma igen och äntligen tog han med sig kameran så jag kan fota lite av det som pysslats med här hemma på sistone!
Först ut kommer lite ljus. Har varit på några second hand butiker här i Sandviken och köpt hem några fina gamla kaffekoppar som jag sedan har gjort ljus i av återvunna ljusstumpar. Veke hade jag redan hemma och ljusstumparna fick jag av min snälla moster som jobbar i kyrkar så jag har egentligen bara betalat för kaffekopparna som kosta ca 5 kr styck, billig å bra!

Hittade en låda med bivaxark som bara har legat i flera år på grund av att jag inte haft någon passande ljusstake ifall jag skulle rulla ljus. Så man tager vad man haver och tar fram en gammal saftflaska och knyter ett virkat spetsband runt, rullar ett ljus och vips så vart det en fin ljusstake!


Fri som en fågel

Skogspromenader är bland det bästa jag vet! Vare sej jag vill motionera, meditera eller rensa skallen skallen är jag helst ute i skogen och går, gärna barfota också men det går ju inte just nu.
Jag har kännt ett tag att min situatuion inte funkar nå mer och förra veckan när magen krångla och jag kände mej näst intill febrig (tecken på att det är dags att göra något åt situationen väldigt snart) var jag ute i skogen å traska.
Hade dock ingen energi så orkade inte gå så mycket utan satte mej på en bänk bredvid en tall (alltid dessa tallar) och solade. Efter en stund hör jag en liten fågel som sitter ovanför mej och kvittrar och jag lyssnar. Och jag känner i hela kroppen precis hur fågeln känner sig när han sitter där ensam på en gren i skogen i vårsolen och bara visslar. Han är helt fri! Och den frihetskänslan jag kände genom fågeln var bland det skönaste känslor jag känt!
Efter ett tag hör jag även beatet och texten "I've got to break free" i mitt huvud.
Jag visste på en gång vad jag var tvungen att göra och jag kände känslan som jag eftersträvade, även fast känslan inte var min just då utan fågelns och själv var jag långt ifrån den känslan just då.

Men det är jobbigt att följa känslan när jag vet att den går emot andras normer och jag kan nog till och med ses som "misslyckad" i andras ögon.
Men egentligen har jag inget att välja på och jag vet att det jag känner alltid är rätt för mej, spelar ingen roll vad andra tycker.
Så igår äntligen, efter samtal och stöd av mamma fick jag tillräckligt med energi för att rensa ut alla papper som har med soc och arbetsförmedlingen att göra, mejlat coatchen och brytit helt. Och när det var gjort fick jag ytterligare mer energi och plockade lite hemma (har haft så lite energi på sistone att hela lägenheten och jag bara stagnerat).
Idag för första gången på länge kom jag upp tidigt ur sängen (trots att jag kom i säng väldigt sent igår så har inte fått mycket sömn alls) och kände glädje trots att jag var så fruktanvärt trött. Och jag känner till och med frihet! Jag är inte riktgit fri som fågeln än men jag är på väg! Och jag är på rätt väg!

Och jag har ingen aning om vad som händer nu men jag tar ett steg i tagen och jag kommer framåt och jag känner full tillit till att jag kommer dit jag ska. 

"Ibland måste man våga stänga dörrar bakom sig för att kunna öppna nya framför sig"

Önskelista

Nu är det inte ens två veckor kvar tills jag fyller (lördag den 9 april, då bjuds det på kalas för nära å kära) så tänkte ta och skriva en liten önskelista :)
Och jag tänkte inte nöja mig med en önskelista heller utan jag skriver två! Den första med sånt jag verkligen behöver och den andra med sånt jag bara vill ha :D


Nödvändigt
  • Allra allra mest vill jag nog ha ett hus, torp eller trädkoja lite utåt skogen med massa åkrar runt om och gärna någon sjö i närheten. Jag vill också ha en del mark på gården och gärna ett stall eller åtminstone en lada.
  • En kappsäck full med pengar skulle ju inte heller sitta fel.
  • Jag behöver nya underkläder och tvål och ansiktsrengöring börjar ta slut här hemma så ett presentkort på Kappahl och Lush (å eftersom lushbutiken inte finns kvar här hemma så får man fixa sånt på deras hemsida lush.se) skulle sitta fint.
  • Presentkort på cykelbyggarn, jag måste byta hjul på åtminstone en av mina cyklar.
Vill ha!

  • Boken A Bit of Velvet and a Dash of Lace skriven av Robin Brown. Robin Brown som bland annat driver klädesmärket Magnolia Pearl (http://magnoliapearl.com) är en väldigt stor inspirationskälla för mig just nu. Vad jag vet finns boken bara på engelska och finns bland annat att köpa på bokus.com.
  • Biljetter till Peace & Love. Bob Dylan och M.I.A ska dit, då vill jag med!
  • Dessa skor vart jag förälskad i för snart 2 år sedan och jag kan inte glömma dom. Om jag någonsin ska ha ett par högklackade skor så ska jag ha dom här! Jag tycker att dom är så sjukt snygga och dessutom ska dom både vara sköna och miljövänliga. Finns att beställa på
http://www.shopping.com/Terra-Plana-Terra-Plana-Women-s-Dida-Sling-Back-Peep-Terra-Plana-Women-s/info

och http://www.bochica.co.uk/product_info.php?cPath=22_31&products_id=252

Jag har storlek 36 ;)
Att vara stark

Har rensat bland mina "viktiga" papper idag och hittade då den här texten av Marie Fredriksson:


Att vara stark är inte
Att aldrig falla
Att alltid veta
Att alltid kunna
Att vara stark är inte
Att alltid orka skratta
Att hoppa högst
Eller vilja mest
Att vara stark är inte
Att lyfta tyngst
Att komma längst
Eller att alltid lyckas

Att vara stark är
Att se livet som det är
Att acceptera dess krav
Att ta del av det
Att falla till botten
Slå sig hårt
Och alltid komma igen
Att vara stark är
Att våga hopppas
När ens tro är som svagast
Att vara stark är
Att se ljus i mörker
Och att alltid kämpa
För att nå dit


Vela dela med detta till er då jag tycker att det liggen någonting i det.

13 mars

Magen säger då verkligen till när det blir för mycket. Hade en del att göra nu veckan som var å lagomt till helgen börjar magen säga ifrån. Veckan som kommer är det mer att göra ändå så som det ser ut nu blir det en sjukskrivning så jag får vila ordentligt. För när magen säger ifrån på grund av stress finns det inget annat som hjälper än just vila.
Men allting är precis som det ska vara! Å inte är det något fel på varken mej eller magen :)

Svammel svammel.


Väldigt tacksam är jag att jag har min fina snarkande katt liggandes här bredvid som tar hand om mej!


Hej jag heter Sofia och jag är ljusarbetare

Tolka det hur ni vill ;)
Inspirationen flödar som en stark ström just nu och det är bara att flyta med. Det pysslas massor här hemma just nu och jag har massor av planer som ska genomföras. Det virkas spetsar, ritas bilder och tillverkas ljus och jag har så himla roligt! Så roligt och jag är så exalterad så jag är faktiskt lite skakis (kaffet har nog lite inverkan också :P).

Synd att jag inte har någon kamera (för den hade ju katten sönder så det är hos pappa på eventuell reparation) just nu så jag kan visa någonting, förhoppningsvis kommer Elof hem till helgen igen så då kan jag låna hans kamera och fota lite

Bjuder på en inspirationsbild istället från mayaboo.se


Ser ni vilka det är på bilden? :)

Virkade ljuslyktor

Jag kan ju inte bli annat än imponerad över mej själv när jag lyckats virka den här fina ljuslyktan i spets utan beskrivning och lyckats få den så jävla bra trots att jag aldrig virkat spets förut.

 

 

 

 

Ska ta och virka ihop minst en ljuslykta till lite senare :)


Nya mössor

Var ute på promenad i det fina vårvädret med Isse tidigare idag, så passade på att ta med två nya mössor och ha lite fotosession.

Den första lila kanske ni känner igen sedan tidigare fast då hade den två knappar i trä, dom knapparna behövde jag till ett par byxor så fick lägga till lite spets och boll på mössan istället. Det var inte meningen men jag tycker faktiskt att den påminner lite om en samemössa fast i modernare och lite romantisk version :)

Den andra mössan är i ekologisk babyull, alltså lite tunnare än den lila, helt underbart skön såhär till våren när det börjar bli lite varmare. Spetsen är gammalt loppisfynd.


Båda mössorna är till salu för 250 kr st :)

Mer virkat

Här kommer lite mer som virkades innan jul.

Mössa i ekologisk ull på beställning.

Oliver vet hur man gör för att jag ska få fina bilder :)

 

Matchande torgvantar (eller vad man ska kalla det?) i ekologisk babyull.

 

 

Ytterligare ett par togvantar i ekologisk babyull som lillebror fick i julklapp :)


Benvärmare mm

Tänkte att det kanske var på tiden att lägge ut lite av allting som skapades här innan jul, dock ligger det en hel del bilder på Elofs kamera som måste laddas innan jag kan lägga in dom på datorn så det blir lite nu och lite mer senare :)

Dom här benvärmarna gjorde jag till mamma i julklapp, supersköna i ull. Vart så kär i dom så vart tvungen å virka ett par till mej själv också, fast ett par vita.

 

 

 


 

Virkad på beställning i ekologisk ull.

 

 


 

Ibland är det väldigt bekvämt att pyssla med lite enklare saker än virkning, då vart det en pärlplattesnigel som skickades med snigelpost upp till Norrland :)

RSS 2.0